2007: Transpiradansa! trapt het af! (naar Zuid-Afrika)

Transpirasalut Transpiradansa!, het jonge en vrolijke wereldmuziekorkest van klein kunstencentrum ’t Smiske uit Asse, vertrekt morgen, dinsdag 27 november, op tournee door Zuid-Afrika. Op het geslaagde concert in Hoegaarden, afgelopen zaterdag, wuifden de thuisblijvende muzikanten van het orkest de Zuid-Afrikareizigers uit: Lotte, Hester, Naomi en Nikki (viool), Sara en Joachim (accordeon), Katia (fluit), Michiel en Joachim (sax), Sophie (bugel), Tine (trompet), Jonas M. (piano), Jonas S. (bas) en Tom (drum) gaan samen met dirigent Wouter en productieleider Peter het muzikale avontuur aan om twee weken lang te repeteren én te spelen (en zingen) met jonge, zwarte Zuid-Afrikaanse artiesten.

Het gezelschap blijft tot 12 december en brengt er een vijftal concerten. Een exact programma ligt evenwel nog niet vast. Ze brengen eerst een paar dagen in Durban door en spelen onder meer in het BAT-centre. Nadien gaat het richting Johannesburg, met zeker een concert in het Ipelegeng Community Centre. Beide centra, in Durban en Johannesburg, worden mede gesteund door de Vlaamse Gemeenschap.

Je kunt de avonturen ter plaatse vanaf woensdag volgen op hun internetblog.

Eind volgend jaar nodigt Transpiradansa! op haar beurt een aantal van die jonge zwarte Zuid-Afrikaanse muzikanten en zanger(e)s(sen) uit om samen met het Asses wereldorkest een concerttour te doen langs Vlaamse cultuurcentra.

Transpiradansa! staat op zaterdag 22 december om 20 uur al terug op een podium bij ons, meer bepaald op dat van Kerstfolk, dit jaar opgebouwd rond de viool. Kerstfolk is stilaan een traditie aan het worden en is een gezamenlijke organisatie van cc De Ploter Ternat, Muziekmozaïek Gooik, de gemeente Lennik en vzw ’t Smiske uit Asse. Dit jaar is de plaats van afspraak de jongensschool van Sint-Martens-Lennik. Muzikale gasten zijn Wiet Van de Leest (ex-Rum) en Dirk Naessens (o.a. Amorroma en Urban Trad).