2007: Klachten over fietsstallingen station Asse

Er zijn te weinig stalplaatsen voor fietsen aan het station van Asse. Dat zegt ACV Asse-Zellik in een open brief aan het gemeentebestuur en Infrabel, de netbeheerder van de spoorwegen. Gevolg: de pendelaars maken er een boeltje van. Door het gebrek aan plaats laten ze hun fietsen her en der achter.

Maar ook aan de twee stallingen zelf schort het een en ander, vervolgt de open brief. De afdaken zijn te klein zodat de regen al bij een beetje wind op de fietsen terecht komt en de zadels en kinderstoeltjes nat worden.

‘De kans is echter groter dat je – nog voor je een natte broek krijgt – je al natte schoenen hebt’, zegt Kurt Callaerts, voorzitter ACV Asse-Zellik. ‘Onder de verste stalling vormt zich bij hevige buien een mooi vijvertje onder de gestalde fietsen. Het is dan al een hele prestatie om zonder laarzen je fiets uit de stalling te krijgen zonder natte sokken!’

Ook de treinhaltes in Mollem en Zellik hebben de fietser weinig faciliteiten te bieden, vindt Callaerts, die pleit voor overleg tussen NMBS (Infrabel) en gemeente om deze toestanden op te lossen. ‘Met beperkte middelen kan al veel worden verbeterd aan de fietsstallingen in het station van Asse’, geeft hij mee als boodschap.