2007: een doortrekkersterrein in Asse, maar waar?

Het Pivo-domein in Relegem – 22 hectare groot – belooft de komende weken nog flink wat aandacht op te eisen. De voormalige luchtmachtkazerne is al meer dan tien jaar eigendom van de provincie Vlaams-Brabant. Het openbaar onderzoek voor het ruimtelijk uitvoeringsplan gaat van start op 10 december. Op het grondplan in het pdf-bestand kunt U alvast duidelijker zien hoe de provincie de verdere ontwikkeling van de Pivo-site ziet. Ook het virtuele luchtbeeld van de toekomst helpt U al een eind op weg.

Erg gevoelig ligt ongetwijfeld het plan om op de site ook een ruimte te reserveren voor een doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners. In het plan zijn twee zogenaamde ‘zoekzones’, afgebakend: eentje in de Poverstraat (rechts van de voetbalpleinen van Toekomst Relegem) en eentje achteraan in het Pivo-domein, vlakbij Bomaco. Dat het doortrekkersterrein op een van deze twee plaatsen komt staat quasi vast, vraag is op welke van de twee locaties? Op 28 november is er voor de omwonenden (onder meer) daarover een informatieavond in de conferentiezaal van het Pivo.

In Huizingen (Beersel) is een gelijkaardig doortrekkersterrein – eveneens op initiatief van provincie – intussen al bijna drie jaar operationeel en is alle tegenstand weggeëbd, ook al omdat de werking van dat doortrekkersterrein streng is gereglementeerd en ook streng wordt gecontroleerd. Tijdens de informatieavond zullen de ervaringen met dat doortrekkersterrein eveneens worden toegelicht.