2007: Assese trainers op het bankje van FCV Dender

Wat heeft eerste klasse voetbalclub FCV Dender in Asse te zoeken? Het antwoord: trainers. Met Jean-Pierre Van de Velde (links), die Dender op amper twee jaar van derde naar eerste bracht, had de club al een succesvolle Assese coach in de dug-out. Jiepie, zoals ze hem in Asse kennen, werd enkele weken geleden bedankt voor bewezen diensten omdat Dender momenteel de rode lantaarn torst. Maar met Johan Boskamp (rechts) haalt de club uit Denderleeuw toch maar mooi opnieuw een Assenaar binnen. Gabber Bossie heeft immers al vele jaren zijn huiselijke stekje in de Assese deelgemeente Relegem.

En indien het ook met Boskamp niet zou lukken, dan kan Dender nog altijd eens bellen met Emilio Ferrera, de ex-trainer van Club Brugge en sinds kort ook ex-trainer van de Griekse eersteklasser Skoda Xanthi. Wat weinigen weten is dat ook Emilio een ingezetene is van Asse, meer bepaald in Asbeek. Al komt hij daar, in tegenstelling tot die andere bekende Asbeekse Kaat Tilley, weinig of nooit “onder de mensen”.

De meest geliefde en bekende Assenaar in het Belgische voetbalwereldje is al enkele jaren ongetwijfeld Anderlecht-doelman Daniël Zitka (rechts). De sympathieke Tsjech, die voortreffelijk Nederlands spreekt, woont al zes jaar in Asse-Terheide en wordt er door iedereen op handen gedragen.