2002: Toneelkring Harlekijn speelt ‘Bossemans en Coppenolle’

MOLLEM – Toneelkring Harlekijn viert haar dertigste verjaardag met vier opvoeringen van de Brusselse komedie ‘Bossemans en Coppenolle’. Elf Mollemnaren en een Assenaar vullen de rollen in.

Harlekijn brengt Bossemans en Coppenolle in de Nederlandse bewerking van Leo Rozenstraten. Het stuk is al sinds de jaren dertig een klassieker in het Brusselse volkstheater. Het gaat over de vriendschap van twee mannen die plots verstoord wordt door voetbal en vrouwen. Roger Emmerechts uit Grimbergen, die vorig jaar voor Harlekijn al De Geest van Toetekome regisseerde, zit opnieuw in de regiestoel.

Voor de hoofdrollen wordt beroep gedaan op de Mollemse ‘anciens’ Piet Loockx (Frans Bossemans) en Jean Van Belle (August Coppenolle). Oorpspronkelijk zou Louis Lombaert, al dertig jaar ononderbroken een van de sterkhouders van Harlekijn, Bossemans spelen, maar de Assese brandweercommandant moest door omstandigheden tot zijn eigen grote spijt verstek geven. “We zijn gewoon een groepje mensen die zich geroepen voelen om af en toe eens in de huid van een of ander personage te kruipen. Ieder jaar weer is het een boeiende belevenis”, getuigt Lombaert. (RDS)

  • ‘Bossemans en Coppenolle’ door Harlekijn, vrijdag 1, zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari, telkens om 20 uur in zaal De Welkom in Mollem. Reservatie: 02-452.21.04. Website: http://users.swing.be/harlekijn/.