2002: Kleiner maar fijner bij GWSC Asse

GWSC Asse start het wielerseizoen 2002 met 33 renners. Na alle onheilsberichten die vorig jaar circuleerden over de enige ‘gemeentelijke’ wielerclub van Vlaanderen, mag dat een prestatie genoemd worden.

Voorzitter Ernest De Vuyst wijtte in zijn voorwoordje het vertrek van enkele betere namen (Tom De Pauw, Erwin De Man, Bart De Baerdemaeker, Jeroen Thielemans) deels aan onsportief gedrag van andere clubs, maar ontkende toch niet dat GWSC een moeilijke periode achter de rug heeft. Het bestuur kwam echter ongehavend uit de strijd en ook ploegleiders Francis De Ridder en Danny Schoonbaert werden bereid gevonden hun basisopleidingswerk verder te zetten.

GWSC kan dit jaar met elf beloften, de meesten van eigen kweek, voor het eerst van zich laten horen in deze categorie. Sportief gaat dat de club duidelijk ten koste van de junioren, waar alle hoop nu rust op de schouders van Bart De Roeck. Bij de acht nieuwelingen zijn er precies evenveel eerste- als tweedejaars. Wij pikten er bij de voorstelling drie betere streekrenners uit.

Interclubs

Davy De Paepe reed zich deze winter al enkele malen in de kijker in het cyclocrossen. De fijngebouwde Bekkerzeelnaar, tweedejaars nieuweling, is de zoon van Freddy De Paepe, destijds geen onverdienstelijk amateur. “Veldrijden spreekt mij meer aan en ligt mij ook beter dan de weg”, zegt Davy. “Met een overwinning in het kampioenschap van Luxemburg en 16 top 10-plaatsen reed ik een vrij sterk crossseizoen. Een plaatsje in de voetsporen van Kevin Van Lierde? Als dat zou kunnen, dan zeg ik niet nee.”

Wie zoals Bart De Roeck als eerstejaars junior vier overwinningen, waaronder de Brabantse Pijl, op zijn naam kan schrijven, wordt door iedereen in de gaten gehouden. “Iedereen verwacht mij, dat besef ik, maar een streefcijfer stel ik niet voorop”, aldus de renner uit Hoeilaart. “Dit jaar wil ik me vooral tonen in de interclubs. Ik heb ook iets rustiger opgebouwd. Vorig jaar deze tijd stond ik al veel verder, maar toen kreeg ik later in het seizoen een ferme terugslag. Dat wil ik vermijden.”

Kevin Buyl uit Essene liet zijn hoofd niet op hol brengen door de diverse aanbiedingen en gaat de uitdaging als eerstejaars belofte trouw aan in de trui van GWSC. “Ik richt me vooral op de wedstrijden voor beloften tot 25 jaar”, blikt Kevin vooruit. “De Paasprijs in Affligem, einde maart, wordt vanwege het goede parcours zeker een objectief, maar dit jaar ben ik al tevreden als ik tegen het einde van het seizoen meekan met de betere. Ik wil ook mijn studies niet verwaarlozen.” (RDS)