2001: Miljoenenverslinders in begroting

ASSE – De grootste miljoenenverslindende investeringen in Asse kwamen de voorbije maanden al in de kijker. De wegenwerken in Asbeek en de Rasselstraat (Relegem), elk veertig miljoen frank, zijn maar enkele van de uitschieters op dat vlak. Al verdient ook de twintig miljoen frank voor het fietspadennet toch reeds een vermelding met stip.

Andere opvallende slokoppen in de begroting zijn de 65 miljoen frank voor de afwerking van de linkervleugel van het oud-gasthuis en de 58 miljoen frank voor de aankoop van de kazernegronden in Relegem. Niettemin zal het nog menigeen benieuwen of beide dossiers dit jaar echt wel vanonder het stof zullen geraken.

Opvallende afwezige in de begroting is een post voor nieuwe jeugdlokalen op de Boekfos, ter vervanging van ’t Mallepietje. De beperkte financiĆ«le ruimte doen deze plannen blijkbaar in de kast belanden. Dat in de cijfers ook geen sprake is van het nieuwe cultuurcomplex is dan weer te wijten aan de financieringswijze, leasekoop. Het begrotingseffect daarvan is pas merkbaar na oplevering van het gebouw. (RDS)