2001: Jacht op Pajotse dorpjes is open

Zoals bekend kan sinds 11 december iedereen die het wil voor 2.500 frank een domeinnaam met de extensie ‘.be’ reserveren zonder hiervoor een verantwoording te moeten geven. Officiële gemeentenamen zijn, voor zover ze nog niet toegeëigend zijn door deze gemeenten, geblokkeerd, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle deelgemeenten of oude welluidende dorpjes. Wij namen de proef op de som en stuitten op enkele merkwaardige ontdekkingen.

Zo is de domeinnaam www.gaasbeek.be reeds eigendom van ene Carel Gaasbeek uit Kessel-Lo en werd www.lot.be vanwege de andere grammaticale betekenis van het woord reeds versast aan een Nederlands bedrijf. Maar ook de namen Borchtlombeek, Schepdaal, Groot-Bijgaarden, Teralfene en Zellik werden de voorbije dagen en weken reeds opgekocht door private personen, welke U kan nagaan op de officiële server van Belgische domeinnamen: www.dns.be. Zijn ook reeds bezet: www.pajottenland.be en www.zennevallei.be.

Maar voor wie er zin in heeft, volgende Pajotse dorpjes zijn nog helemaal vrij: Alsemberg, Asbeek, Beert, Bekkerzeel, Bellingen, Bogaarden, Buizingen, Dworp, Elingen, Essene, Heikruis, Hekelgem, Herfelingen, Huizingen, Itterbeek, Kester, Kobbegem, Leerbeek, Lembeek, Mollem, Oetingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Oudenaken, Pamel, Relegem, Ruisbroek, Sint-Katherina-Lombeek, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Laureins-Berchem, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Martens-Lennik, Sint-Pieters-Kapelle, Sint-Ulriks-Kapelle, Tollembeek, Vlezenbeek, Vollezele, Walfergem, Wambeek. Wie eerst mailt, eerst maalt! (RDS)