2001: Gouden Klakson naar Hopduvelcomité

De Gouden Klakson 2000 gaat naar het comité achter de tweejaarlijkse Assese Hopduvelfeesten. De geslaagde driedaagse viel in de prijzen ten nadele van het jaarmarktcomité Zellik, basketbalclub DV8 en de Asbeekse Reuzengilde.

De jaarlijkse trofee – een vergulde maar echt werkende toeter – is een initiatief van het Assese veertiendaagse huis-aan-huismagazine Klakson. De redactie van het blad prijst het Hopduvelcomité voor de zeer succesvolle jongste organisatie. “De ideeën, de inkleding, de opkomst, de muzikale prestaties, de stoet, het succes en het showgehalte. Reden genoeg om dit initiatief te bekronen”, verdedigde Erik Van der Cruijce de keuze.

Rudy Breckx, voorzitter van het Hopduvelcomité, kondigde aan dat de Gouden Klakson een thuis krijgt bij Wilfried Van den Broeck “omdat die familie en de Hopduvelfeesten bijna één begrip geworden zijn”. Zijn vader Zjeune gaf indertijd de hoppe en de hopduvel in Asse een folkloristische uitstraling. In de jaren tachtig werd met het muziekfestival Popduvel de kiem gelegd van wat nu een tweejaarlijkse brede gemeentelijke happening is geworden.

Vandaag is het Hopduvelcomité een overkoepelend orgaan waarin talrijke verenigingen, raden en gemeentelijke organen mekaar vinden. Breckx maakte meteen ook een afspraak voor de volgende Hopduvelfeesten op 6, 7 en 8 september 2002. (RDS)