2000: Politie controleert sluipverkeer in Prieelstraat

De politie van Asse voert volgende week tellingen uit van het sluipverkeer in de Prieelstraat. Nogal wat ochtendlijk doorgaand verkeer gebruikt vanaf de Dendermondsesteenweg de binnenwegen om Asse-centrum te bereiken, ook al mag dat niet. De actie heeft voorlopig een verwittigend karakter.

Ter hoogte van de drie vluchtwegen, de Kelestraat, de Bakkerkensweg en de Oude Dendermondsebaan, staat al zo’n half jaar het verkeersbord ,,uitgezonderd plaatselijk verkeer”, waardoor het doorrijden naar het centrum, via de Prieelstraat, voor dit verkeer verboden werd. Maar door de bekende verkeerscongestie op de N9, de NerviĆ«rsstraat en de Kalkoven, wordt deze signalisatie door heel wat chauffeurs, die uit de richting van Opwijk komen, genegeerd.

Gemeentepolitie en burgemeester beslisten in overleg om in een eerste fase tellingen uit te voeren en deze chauffeurs op hun overtreding te wijzen. Pas na een evaluatie zal men beslissen of er een tweede, verbaliserende, fase komt. Voor de duidelijkheid : het verkeer dat uit Mollem komt (Merchtemsebaan, Mollemseweg,..) mag de Prieelstraat wel gebruiken en hoeft deze politiecontrole niet te vrezen. (RDS)