2000: Moeder en zoon gaan samen experimenteel

De eerste activiteit in het nieuwe millennium van jeugdhuis ’t Bronneken in Asse baadt volop in de futuristische sfeer van de eeuwwisseling. Nog opvallender is dat een creatieve mama en haar dito zoon mekaar daarbij de hand reiken.

Sven Lejeune (19) en zijn moeder Agnes Van den Broeck (45) staan morgen centraal tijdens “Drums Experiments The Bass”, een creatieve uitstap met zowel muziek als een tentoonstelling. Sven loopt al enkele jaren te “deejayen” met de klemtoon op de minder commerciële drum ’n bass. Daar komen naast de gewone platen- en CD-spelers ook groove-boxen, samplers, basgitaren en computers aan te pas. Omdat zoveel apparatuur ook vele handen vergt vormt hij met zijn vrienden Helmut Delbecque en Tom Mosmans een dj-ploeg.

Moeder Agnes maakt al zo’n 10 jaar keramische beelden en sierpotten. De beeldjes, die gezichten voorstellen, vinden hun inspiratie in de trollen en de elfen uit de sprookjes. De fijne handgebouwde potten en siervazen zijn eerder beïnvloedt door de Amerikaanse indianencultuur.

“Ik vond het een leuk idee om haar bij het initiatief te betrekken en ze zag het meteen zitten” motiveert Sven. “Wat ons zo’n beetje bindt is het absurde en het experimentele dat we allebei in onze creaties steken. Maar eigenlijk is het voor allebei een creatieve sprong in het duister. We zien wel waar we uitkomen.” (RDS)

  • “Drums Experiments The Bass” in jeugdhuis ’t Bronneken, Bergestraat in Asse, vrijdag vanaf 20 uur en zaterdag vanaf 15 uur. De tentoonstelling is enkel op zaterdag van 15 tot 22 uur.