2001: Stijn Stassijns: “Deontologisch probleem in politieraad”

AFFLIGEM – VU-ID-raadslid Stijn Stassijns zegt in een mededeling dat er zich – wat hem betreft – een deontologisch probleem stelt met de verkiezing van het Affligemse VLD-raadslid Wiske Bosteels in de politieraad Ternat-Affligem-Liedekerke-Roosdaal. “De vrouw woont reeds 25 jaar samen met een in deze zone actieve politieman. Hadden ze gehuwd geweest, dan mocht mevrouw Bosteels niet zetelen in de politieraad”, aldus Stassijns.

Naast Bosteels zijn de Affligemse afgevaardigden in deze raad Paul Geeraerts (CVP), Guy Uyttersprot (VU-ID) en Tim Herzeel (VLD). Uit de bespreking bleek ook dat CVP’er Willy Hendrickx door de provincie zal worden geschorst als eerste opvolger voor de politieraad, omdat hij op de dag van de verkiezing niet zetelde in de gemeenteraad.

Bij de verkiezing van de OCMW-raadsleden was de enige verrassing dat door de onafhankelijke opstelling van raadsleden Walter Callebaut en Miel Bosteels niet VLD-kandidate Sonia De Meersman, maar wel Callebaut zelf een zitje haalde in de OCMW-raad. Overigens begon de gemeenteraad met de eedaflegging van het nieuwe VU-ID-raadslid Leen Hendrickx, die haar ontslagnemende partijgenoot Mark Touchant opvolgt. (RDS)