2001: Oplossing in de maak voor dierenasiel

AFFLIGEM/AALST – De stad Aalst heeft aan burgemeester Leo Guns van Affligem verzekert dat ze dringend werk maakt van een oplossing voor het dierenasiel Sint-Hubertus. Die wil in afwachting niet overgaan tot een uitdrijving in de Domentstraat in Essene.

De Aalsterse schepen van Ruimtelijke Ordening Johan Stylemans bevestigt dat de stad een loods in het Wijngaardveld wil aankopen uit het faillissement van de firma De Winter met de bedoeling er een dierenasiel in onder te brengen. De stad heeft een advocaat aangeduid die namens het bestuur het voorkooprecht zal uitoefenen als de curator de zaak op 19 januari voor de handelsrechtbank brengt. Stylemans zegt dat in het geval de rechtbank de aankoop niet toewijst aan de stad ze nog een alternatief achter de hand houdt. In elk geval zal de stad de uitbating van het asiel onderbrengen bij haar intercommunale Ilva.

In het asiel in de Domentstraat verblijven nog steeds een dertigtal dieren. Die mogen sinds kort opnieuw dagelijks gelucht worden, al is dat niet helemaal naar de zin van de omwonenden. Burgemeester Guns heeft aan schepen Stylemans bevestigt dat hij nog niet denkt aan een uitdrijving in Essene. (RDS)