2001: Dierenasiel werkt lopende zaken af

ESSENE – Het dierenasiel Sint-Hubertus in de Domentstraat in Essene krijgt van het gemeentebestuur van Affligem nog enkele weken respijt om, vooral in de letterlijke betekenis, haar lopende zaken af te handelen. Voorzitster Annie Van der Taelen zegt intussen dat ze de hoop op een nieuwe vestiging nog niet opgeeft.

“Sinds zaterdag heb ik weet van een nieuwe mogelijke inplantingsplaats in het Aalsterse”, bevestigt de vrouw, zonder echter in detail te willen treden. Naar verluidt wil het nieuwe Oost-Vlaamse provinciebestuur in de zaak bemiddelen. “Maar we zijn al zo vaak ontgoocheld geweest dat ik het pas zal geloven als we echt zekerheid hebben.”

De Affligemse burgemeester Leo Guns stelde vorig jaar meermaals een ultimatum aan het asiel dat in een woonzone gelegen is. In de loop van december liet hij weten dat 31 december voor hem de uiterlijke datum was. “We begrijpen dat hij deze beslissing eens moest nemen. Mijnheer Guns heeft ons altijd respijt gegeven, zelfs de laatste maal toen we bijna zekerheid hadden over een inplanting in Hofstade bij Aalst. Helaas is ook dat niet doorgegaan en dus kon hij niet anders.”

In het asiel verblijven nog een dertigtal dieren waarvoor nu in spoedtempo een nieuw onderkomen wordt gezocht. “We aanvaarden geen nieuwe dieren meer. Alle gemeentebesturen en politiediensten zijn verwittigd. In de komende weken worden de nog resterende dieren al dan niet voorlopig gespreid over de andere asielen die we gecontacteerd hebben, of bij de vrijwilligers waarop we mogen rekenen. We zullen geen enkel dier moeten afmaken”, aldus Van der Taelen. (RDS)